Sivil Savunma Günü kapsamında okulumuzda Afete Hazırlık Kulübü tarafından deprem tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

28.02.2024 282

Ülkemizin en büyük gerçeklerinden biri olan deprem doğal afetine karşı öğrencilerde deprem bilincini geliştirerek deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan tatbikat 28.02.2024 saat 11:40 da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

İlk siren ile beraber öğrenciler sıralarının yanında çök,kapan,tutun hareketini gerçekleştirdiler.

İkinci siren ile beraber öğrenciler kat görevlisi ve ders öğretmenlerinin kontrolünde tek sıra, duvara yakın, başlarına bir defter kapatarak bahçeye tahliye edildiler.

Katlarda tahliye görevlisi öğretmenler kendi katlarındaki bütün öğrencilerin bahçeye indiğinden emin olduktan sonra okul binasını terk etmiştir.

Bahçede her sınıf halka oluşturduktan sonra ders öğretmenlerinin yoklama alması ile tatbikat sona ermiştir.

Tatbikatın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta okulumuz Coğrafya öğretmenleri Orhan BUDAK, İsmail KILIÇ, Mehmet ATALAY ve diğer bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.